O nama

Airsoft klub Predator je osnovan 31. kolovoza 2009. na inicijativu nekolicine entuzijasta okupljenih oko Maria Kuzmanića Kuzme.

Za prvi klupski loadout odabrana je kombinacija US woodland odore i OD RRV prsluka, djelomično bazirana na postrojbama Delta Force, koja je uključivala replike iz AR serije (M4, M16). Klub od početka sa velikim žarom sudjeluje na 24 satnim mil-sim susretima diljem Hrvatske. No ne i zanemaruje i ostale tipove airsoft druženja (CQB, tematski, arkadni).

2012. godina donosi nove promjene u samom klubu. Klub ulazi u Hrvatski airsoft savez (HASS) i time se uključuje u zajednicu airsoft klubova u Hrvatskoj koja ima za cilj napredovanje i zajedničko djelovanje vezano uz ovaj prekrasni hobi. S porastom broja članova javlja se ideja i stvaranja klupskog tematskog loadouta. Ideja se realizira stvaranjem tri klupska loadouta koji su i danas klupski standardi: američki, njemački i ruski. Američki je ostvaren u USMC Force Recon greenside loadoutu, njemački u Kampfschwimmer loadoutu, dok je ruski od početnog Morskaja Pehota loadouta prešao na FSB izvidnički loadout.

Zbog manjeg broja članova koji imaju kompletiran ruski loadout, ulogu primarnog loadouta je preuzeo američki USMC loadout. Klub broji 10tak članova kojima je zabava i druženje koje se ostvaruje kroz ovaj hobi na prvom mjestu. Osim airsofta u kojem se koristi moderna oprema, članovi kluba sudjeluju na airsoft susretima gdje se oživotvoruje (reenactment) povijesno razdoblje Drugog svjetskog rata u iznimno povijesno točnim okvirima.

Comments are closed.